Article  | 

Grans tendències d’aprenentatge digital

SHARE

Reading Time: 2 minutes

La tecnologia ha revolucionat la manera que tenim d’abordar l’educació. Ja no es tracta d’acumular coneixement i resoldre proves, sinó d’un aprenentatge real. I avui en dia qualsevol persona pot aprendre qualsevol cosa des de qualsevol lloc gràcies a la formació digital. Les noves tecnologies estan destinades a seguir exercint un paper important en la reformulació del nostre concepte d’educació. Per comprendre com es veurà l’entorn digital de l’ensenyament i l’aprenentatge d’aquí a uns anys, fem una ullada a algunes grans tendències que hi donaran forma.

 

Bots, bots a tot arreu

 

Ja han fet la seva aparició en l’aprenentatge digital, és cert, però les prediccions estan establertes perquè els bots siguin cada vegada més útils per guiar i motivar els usuaris, predir necessitats i seleccionar contingut personalitzat. Hi seran per oferir-te el que necessites abans de saber que ho necessites.

 

Més microaprenentatge

 

Trencar lliçons llargues i profundes en trossos cada vegada més petits i digeribles continuarà sent una tendència en l’aprenentatge digital. Els mòduls de la mida d’un tastet són perfectes per mantenir els estudiants implicats, i poden implementar-se com a vídeos, petits jocs, qüestionaris i infografies. La pregunta serà com contextualitzar-los de manera significativa.

 

Interfícies basades en xat

 

Hem vist l’adopció generalitzada de contingut de format curt, sovint lliurat en forma d’interfícies personalitzades. No obstant això, moltes empreses grans estan adoptant bots de conversa per a diversos objectius, i la majoria voldrà veure interfícies basades en xat i una personalització significativa en tot el contingut formatiu.

 

Realitat virtual i augmentada

 

Encara hi ha moltes organitzacions que tot just comencen el seu viatge d’aprenentatge digital i ho fan intentant crear contingut ràpid i efectiu amb poc pressupost. No obstant això, en els propers anys veurem un creixent interès en utilitzar la realitat augmentada (AR) i la realitat virtual (VR) per ajudar els estudiants a experimentar el contingut. Això requerirà, per descomptat, inversió.

 

Micrograus de formació professional

 

Plataformes com ara Coursera i Udacity ja han canviat el seu enfocament per proporcionar micrograus professionals, que van des de la ciberseguretat fins al màrqueting digital. Aquests són més convenients per a aquelles persones que volen fer un canvi ràpid de carrera sense assistir a la universitat.

 

Només són prediccions. Sigui com sigui, la veritat és que la tecnologia requerirà que les institucions i els alumnes s’adaptin a les noves metodologies. Estàs a punt per al canvi?